Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ρούχα L.A. - Laikis Agoras

Ρούχα L.A. - Laikis Agoras



Το φαινόμενο δεν είναι νέο, πάντα έβρισκες ρούχα στη λαϊκή.
Πριν πολλά πολλά χρόνια (1991-1992), ξεκινούσαμε με φίλη,  Σάββατο πρωϊ από Αθήνα να επισκεφθούμε τη λαϊκή του Άργους. Βρίσκαμε φοβερά κομμάτια, πάμφθηνα. Προσθέτοντας τα κατάλληλα αξεσουάρ, κυκλοφορούσαμε μοδάτες και στυλάτες ... και κανείς δεν ήξερε! 

Αυτό που συμβαίνει όμως τον τελευταίο καιρό είναι κάτι πρωτοφανές.
Εκεί που οι πάγκοι με τα ρούχα περιορίζονταν στο τέλος ή στην αρχή της λαϊκής και ήταν ελάχιστοι, ξαφνικά άρχισαν να πληθαίνουν.  Πριν από ένα χρόνο είχε ελάχιστους πάγκους, κυρίως με ρόμπες της γιαγιάς, κάλτσες και βρακιά, σήμερα απλώνονται σε αρκετά μέτρα εκατέρωθεν του δρόμου και σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις ολόκληρη την γκαρνταρόμπα σου, με είκοσι ευρώ.

Μέχρι πρόσφατα η "μόδα λαϊκής" απευθυνόταν κυρίως σε ανθρώπους που δεν είχαν τη δυνατότητα ή δεν ήθελαν να αγοράσουν ακριβά ρούχα. Στους πάγκους έβλεπες να ψαχουλεύουν κυρίως γιαγιάδες και αλλοδαπές κυρίες, ίσως από ανάγκη, αλλά και κάποιες νεότερες σε ηλικία, μπας και πετύχουν κανένα φτηνό κομμάτι της αρεσκείας τους.

Επιτέλους,  η "μόδα λαϊκής" έχει "αναβαμθιστεί" και τα ρούχα που βρίσκεις δεν περιορίζονται πλέον στην κολεξιόν της ηλικιωμένης (ρόμπα-κάλτσα και κιλότα με λάστιχο), αλλά έχουν αποκτήσει τέτοια ποικιλία που θα ζήλευε και ο ζάρας και ο εϊτσενέμ. Μπλούζες, ζακέτες και κολάν με τρία ευρώ το κομμάτι, πλεχτά με έξι , σε πάγκους-μεγαλοκαταστήματα, από τους οποίους οι πελάτισσες  τραβούν από τους πάγκους με ενθουσιασμό τα "ευρήματά τους" απ’ τους σωρούς.

Ιδιαίτερα αυτές που διαθέτουν γούστο και στυλ, με ρούχα από  l.a. (laiki agora) κάνουν θαύματα στο ντύσιμό τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου