Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ανανεώνουμε τα ρούχα μας


Όλοι στις ντουλάπες μας έχουμε ρούχα τα οποία έχουμε βαρεθεί και γι’ αυτό δεν επιλέγουμε να τα χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν λύσεις όμως για να ανανεώσουμε τα ρούχα αυτά χωρίς να ξοδέψουμε ιδιαίτερα χρήματα απλά περνώντας λίγο από τον χρόνο μας δημιουργικά, αφού πρώτα κάνουμε μια βόλτα σε μαγαζιά με είδη ραπτικής. Εκεί υπάρχουν πολύ όμορφα πράγματα που μπορούν να φανούν και πολύ χρήσιμα αρκεί να διαθέτουμε φαντασία.




Κουμπιά

Υπάρχει πολλή μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, μεγέθη και σχέδια. Είναι μια απλή και εύκολη λύση να επιλέξουμε μερικά όπως εμείς τα επιθυμούμε και να τα ράψουμε όπου θέλουμε με σκοπό να φτιάξουμε ένα όμορφο σχέδιο. Πάνω σε ένα μπλουζάκι για παράδειγμα, γύρω από τη λαιμόκοψη, στις ράντες ή στα μανίκια ακόμα και στο τελείωμα κατά μήκος της μπλούζας.




Γκλίντερ και μαρκαδόροι υφασμάτων

Είναι στη μόδα τα παιδικά σχέδια και τα cartoon. Υπάρχουν στα είδη ραπτικής γκλίντερ και μαρκαδόροι που γράφουν πάνω σε υφάσματα και σε τιμές 4-7 ευρώ. Με αυτά μπορούμε να επιδιώξουμε να ζωγραφίσουμε απλά και όμορφα σχέδια όπως ένα λουλούδι ή μια πεταλούδα ή οτιδήποτε είναι εύκολο σε εμάς για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Τα σχέδια αυτά θα μπορούσαμε να τα κάνουμε στο κέντρο μιας μπλούζας ή στην τσέπη ενός τζιν.


Δαντέλες

Μια ακόμα ιδέα για αλλαγή των παλιών μας ρούχων είναι οι δαντέλες. Μπορούμε να πάρουμε κομμάτια δαντέλας ακόμα και από παλιά μας ρούχα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ξανά και της δίνουμε σχήμα κόβοντάς τη με ένα ψαλίδι. Μπορούμε για παράδειγμα να της δώσουμε σχήμα καρδιάς ή μικρά κυκλάκια που θα τα ράψουμε σε όποιο σημείο του ρούχου φαίνεται σε εμάς πιο όμορφο. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε με τις δαντέλες είναι προτού τις ράψουμε να έχουμε γυρίσει τις άκρες του σχεδίου περιμετρικά προς τα μέσα για να φαίνεται το σχήμα πιο όμορφο και να μην φθαρεί η δαντέλα.


Θερμοκολλητικά σχέδια

Υπάρχουν έτοιμα σχέδια σε μαγαζιά με είδη ραπτικής τα οποία αποτυπώνονται σαν στάμπες πάνω στα ρούχα με την εφαρμογή θερμότητας. Τα σχέδια αυτά υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία και οι τιμές τους αρχίζουν από 0,50 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να εμπλουτίσουμε τα ρούχα μας και η τελική τους εικόνα να είναι εντελώς καινούρια.

Καθοδηγητικά μοτίβα (μοτίφ) και χάντρες

Μια επιπλέον λύση για να δώσετε νέα όψη στα παλιά σας ρούχα είναι με τη χρήση μοτίφ. Τα μοτίφ είναι σχέδια από διάφορα υλικά όπως διαφορετικά υφάσματα, πλαστικά, μεταλλικά τα οποία μπορούμε να τα ράψουμε όπως είναι πάνω στα ρούχα μας. Τέτοια μπορεί να είναι ένα μεταλλικό φιογκάκι, ή ένα μεγάλο υφασμάτινο λουλούδι ή ένα φτερό και πολλά ακόμα σχέδια από τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε αυτά που μας ταιριάζουν και τα οποία μπορούμε να τα βρούμε σε πολύ οικονομικές τιμές.

Επίσης μπορούμε να παίξουμε με τις χάντρες. Να διαλέξουμε χρώματα και μεγέθη που μας αρέσουν και μετά ή να τα ράψουμε κατευθείαν πάνω στα ρούχα δημιουργώντας όμορφα σχήματα ή ακόμα και να φτιάξουμε κολιέ και να ράψουμε μόνο τις άκρες πάνω στο ρούχο έτσι ώστε το υπόλοιπο να κρέμεται.


flowmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου