Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Μετατρέπω φουλάρι σε ανοιξιάτικο πόντσο

Μεγάλο τετράγωνο φουλάρι μεταμορφώθηκε σε ανοιξιάτικο πόντσο. 

 Η ιδέα ξεκίνησε όταν σε ένα περιοδικό είδα το πατρόν και τις οδηγίες ραφής, για τουνίκ με μόνο δύο ραφές. Αντί να αγοράσω καινούργιο ύφασμα, χρησιμοποίησα το φουλάρι "της γιαγιάς" που βρέθηκε στο συρτάρι.

Το ύφασμα που απαιτείται είναι 140 εκ. (μήκος) Χ 110 εκ. (πλάτος).  Τα υπόλοιπα υλικά είναι: ψαλίδι, καρφίτσες, μεζούρα, βελόνα, κλωστή κλπ.

Μπορεί να το φτιάξει εύκολα κάποιος χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις μοδιστρικής.

Τρόπος Εργασίας

Διπλώστε το ύφασμα στη μέση και κατά μήκος και βρείτε ακριβώς το κέντρο του διπλωμένου μέρους και τοποθετείστε καρφίτσες σχηματίζοντας το μικρό στρογγυλό άνοιγμα για τη λαιμόκοψη που θέλετε και κόψτε το ύφασμα. Το ανοιγματάκι στο μπροστινό μέρος αν θέλετε το κάνετε, αν σας φαίνεται δύσκολο παραλείψτε το.

Αν χρησιμοποιήσετε καινούργιο ύφασμα χρειάζεται καρίκωμα και στριφωματάκι με ή χωρίς ρέλι, περιμετρικά.Σημαδέψτε με καρφίτσες στην αρχή και μετά με τρίπωμα τις πλαϊνές ραφές.  Στη πιο πάνω φωτό είναι οι δύο πλάγιες διακεκομένες γραμμούλες. (Αφήνετε 31 εκ. από το δίπλωμα ώμου και προσθέτωντας 8 εκ. στη μισή δική σας περιφέρεια στήθους βρίσκεται το απαιτούμενο φάρδος και τα σημεία ραφής.)Στη λαιμόκοψη του πόντσο που έφτιαξα αντί για ρέλι έπλεξα ένα τελείωμα με το βελονάκι
με ασημί κλωστούλα.Τα πατρόν είναι από το περιοδικό: Ανανεώνω και Δημιουργώ Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου