Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κανόνες Feng Shui και στο ντύσιμο;Ένας ακόμα τομέας του Feng Shui είναι εκείνος που σχετίζεται με την επιλογή των ρούχων μας. Οι στιλιστικές επιλογές που κάνουμε,  δεν εκφράζουν μόνο την αισθητική μας, αλλά αποτελούν και τον τρόπο που "εκπέμπεται" η ενέργειά μας στο περιβάλλον.
Στέλνουμε μηνύματα, δηλαδή, ανάλογα ... με την περίπτωση!

Το Feng Shui των ρούχων μας έχει τους δικούς του αρμονικούς κανόνες, ιδιαίτερους για κάθε μέρος του σώματός μας.

Οι ώμοι: Συμβολίζουν την αυτοπεποίθησή μας! Τα ρούχα με βάτες προσπαθούσαν - έστω και τεχνητά - να την τονώσουν, με λάθος τρόπο αφού το feng shui προτείνει ήπια κοψίματα, χωρίς αιχμηρά άκρα, που να μας αναγκάζουν να στεκόμαστε ευθυτενείς και χωρίς έπαρση.

Ο λαιμός: Αντιπροσωπεύει την έκφραση και την επικοινωνία, άρα ό,τι φοράμε σ' αυτή την περιοχή καλύπτει ή προβάλλει αυτές τις ιδιότητες. Π.χ. οι στενοί γιακάδες, τα σφιχτά ζιβάγκο δείχνουν εσωστρέφεια, ψυχική απομόνωση ή μεγάλο αυτοέλεγχο. Στη περίπτωση αυτή, το Feng Shui συστήνει να αφήνουμε ανοιχτό τον λαιμό, ώστε να επικοινωνούμε χωρίς μπλοκαρίσματα. Αντίθετα, προτείνει να καλύπτουμε τον αυχένα (όπως ο μανδύας ή το μαντίλι στους παραδοσιακούς πολιτισμούς), γιατί είναι ενεργειακά ευάλωτος και εκτεθειμένος.

Το στήθος: Αντιπροσωπεύει τις συναισθηματικές μας μεταβολές. Τα ρούχα με ανοιχτό ντεκολτέ δείχνουν τη διάθεσή μας να εκθέσουμε τον ψυχικό μας κόσμο. Αντίθετα το πολύ κλειστό ή σφιχτό μπούστο εκφράζει το ανεξέλεγκτο συναισθηματικό ξέσπασμα. Τα πολύ φαρδιά ρούχα, από την άλλη, εκφράζουν τον φόβο να φανούμε όπως είμαστε. Το Feng Shui μάς συστήνει να αποφεύγουμε τα πολύ στενά ρούχα, γιατί μπλοκάρουν την ενέργεια, ενώ και τα φαρδιά πρέπει να ακολουθούν το σχήμα του σώματος, να «επικοινωνούν» μ' αυτό και όχι να είναι απλώς «ριχτά».

Η λεκάνη: Αντιπροσωπεύει τη γενετήσια ορμή, τα ένστικτα, τη βάση του κορμού μας, τον τρόπο που λειτουργούμε υποσυνείδητα. Τα πολύ στενά ή τα ρούχα με χαμηλή μέση - όπως τα χαμηλά παντελόνια - δείχνουν την τάση να προβάλλουμε αυτό το σημείο, υποδηλώνοντας την ανασφάλεια και τον φόβο μήπως δεν μας «προσέχουν» οι άλλοι... Αντίθετα, η καλυμμένη με φαρδιά ρούχα περιοχή αποκαλύπτει την ανάγκη μας να κρύψουμε ή να "ξεχάσουμε" την περιοχή της λεκάνης μας και ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει... Το Feng Shui μάς συστήνει ρούχα λειτουργικά, που έρχονται σε επαφή με το σώμα, χωρίς να το πνίγουν, γιατί αλλιώς αυτό επιδρά αρνητικά στον ψυχισμό μας.

Τα πόδια: Αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που δρούμε και πραγματοποιούμε τους υλικούς στόχους μας. Για παράδειγμα, το παντελόνι δείχνει μεθοδολογία, λογική, κατεύθυνση. Αντίθετα μια κελεμπία ή οποιοδήποτε μακρύ φόρεμα ή φούστα υποδηλώνουν φαντασία, έμπνευση, μεταβλητότητα, συναισθηματικές επιρροές, αστάθεια στη δράση. Το Feng Shui μας συστήνει μέτρο και ισορροπία, έτσι ώστε η ενέργεια να ρέει απρόσκοπτα στη βάση του σώματος και εμείς να αντλούμε όσο το δυνατόν περισσότερη από τη γη! Τα πολύ στενά ρούχα - κολάν, φόρμα, κολλητά παντελόνια - δείχνουν εύκολη συγκέντρωση, δράση χωρίς δισταγμούς, έλλειψη προσποίησης.

Εκτός από τα ρούχα, σημαντικό ρόλο παίζουν στο Feng Shui και τα αξεσουάρ.

Το καπέλο: Συμβολίζει το αξίωμα, τον «τίτλο», την ξεχωριστή πλευρά μας, το πώς θέλουμε να μας δουν οι άλλοι! Ένα καπέλο πολύχρωμο ή εξεζητημένο δείχνει ότι προβάλλουμε αξίες που δεν έχουμε κατακτήσει και έτσι μειώνει το κύρος μας, ενώ το μονόχρωμο δείχνει καθαρό και σταθερό στόχο!

Η ζώνη: Καλύπτει την περιοχή των ενστίκτων, το κέντρο βάρους του σώματος και «προστατεύει» το σημείο πριν από τη γενετήσια περιοχή. Επειδή αποκαλύπτει κατά πόσο ισορροπούμε ανάμεσα στις κατώτερες και τις ανώτερες πλευρές του εαυτού μας, καλό είναι και η ίδια να έχει μια ισορροπία.

Τα παπούτσια: Εκφράζουν τον τρόπο δράσης. Έτσι, τα στενά παπούτσια δείχνουν προσεκτικές κινήσεις, τα μυτερά επιθετικότητα και διεκδικητικότητα, τα πλατιά πολλές δραστηριότητες, τα φανταχτερά επιφανειακή δράση με μικρό αποτέλεσμα και τα ανοιχτά προσαρμοστικότητα. Οσο για τα πολύ ψηλά τακούνια, είναι αυτά που δείχνουν ανεδαφική δράση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου