Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Οδηγός για τα Χρώματα στη Διακόσμηση





Κάθε χρώμα του φάσματος έχει στο φενγκ σουι τη σημασία του και τον δικό του ρόλο κατ’ επέκταση στη ζωή μας.

Δεν πάνε όλα τα χρώματα σύμφωνα με το φενγκ σουι σε όλα τα δωμάτια και τους χώρους του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου.

Άλλα χρώματα στο φενγκ σουι βοηθούν στην ενεργοποίηση της ενέργειας και άλλα στην ηρεμία της.
Εδώ σας αποκαλύπτουμε τη σημασία των βασικών «ψυχρών» χρωμάτων στο φενγκ σουι και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τα χαρακτηριστικά τους ανάλογα πού θέλετε να τα πραγματοποιήσετε.
Φροντίστε να είστε προσεχτικοί με τη χρήση τους και τις ενέργειες που ενεργοποιείτε κάθε φορά.



Το Μπλε χρώμα συμβολίζει την ενέργεια του νερού.

Σχετίζεται με την αλήθεια, την ειλικρίνεια, τη σοφία, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα.


Επίσης, συσχετίζεται με την ηρεμία, με μια σχεδόν κατασταλτική δράση, με την ενδοσκόπηση, τη γαλήνη, τη περισυλλογή, τη μοναξιά, την ψυχρότητα και τη σοβαρότητα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αίθουσες αναμονής, στο γραφείο, στις αίθουσες μελέτης, στα μπάνια, σε ιατρεία, νοσοκομεία και κλινικές, σε περιοχές με θερμό κλίμα επειδή προκαλεί ένα φρέσκο αέρα σε ένα μέρος όπου θέλουμε να σκεφτούμε ή να ξεκουραστούμε.

Δεν συνιστάται στην κουζίνα ή την τραπεζαρία, καθώς μειώνει σημαντικά την όρεξη. Επίσης, δεν προτείνεται στα υπνοδωμάτια, καθώς είναι ένα πολύ ψυχρό χρώμα, πάρα πολύ yin για ένα ζευγάρι που θέλει να κρατήσει το πάθος ζωντανό.

Μην ξεχνάμε, δεν χρησιμοποιείται για οροφές ή στέγες , επειδή το νερό στην κορυφή θα αρχίσει να ρέει, καταστρέφοντας τα πάντα από κάτω.


Το Πράσινο χρώμα αντιστοιχεί στην ενέργεια του ξύλου.

Συμβολίζει την ανάπτυξη, τη θεραπεία, την επέκταση, την ανανέωση, την αφθονία, τον πλούτο, την ειρήνη, τη χαρά, την κατανόηση και την αρμονία.

Χρησιμοποιείται για την χαλάρωση από το άγχος και για συναισθηματικά ζητήματα.

Για εκείνους που χρειάζονται διέγερση, το πράσινο μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Είναι ωφέλιμο σε παιδικά δωμάτια, το σαλόνι, τη κουζίνα ή το μπάνιο. Είναι κατάλληλο ακόμα και για το γραφείο, ειδικά αν θέλετε να ευδοκιμήσει η επιχείρησή σας. Τα ευθαλή φυτά στη νοτιοδυτική πλευρά του σαλονιού προσελκύει την ευημερία και την αφθονία. Το μπαμπού που τοποθετείται στην ανατολική πλευρά φέρνει υγεία σε ολόκληρη την οικογένεια.

Το Μωβ ή βιολετί ευνοεί την πνευματικότητα, την αξιοπρέπεια, την εξουσία, το μεγαλείο, την πολυτέλεια και την ευημερία.
Χρησιμοποιείται κυρίως για την ενδοσκόπηση και τις διαθέσεις στοχασμού.




 Χρησιμοποιείται ως έμφαση χρώματος σε νοτιοανατολικές περιοχές, βόρεια ή νότια του σαλονιού για την προσέλκυση χρημάτων, για τη διακόσμηση γραφείων ή χώρων που προορίζονται για διαλογισμό.

Μπορεί να έχει μια επίδραση εξισορρόπησης της υπερβολικής δραστηριότητας με τη χαλάρωση. Λέγεται ότι μειώνει την ευαισθησία στον πόνο.


Το λευκό χρώμα είναι το χρώμα της ζωής, αλλά επίσης και του θανάτου, της ολότητας, αλλά επίσης και της αγνότητας.

Είναι ιδιαίτερο και πνευματικό.

Περιλαμβάνει το σύνολο του φάσματος, είναι ο συνδυασμός όλων αυτών. Επίσης, αποτελείται από τα 7 χρώματα του ουράνιου τόξου που συμβολίζουν με τη σειρά τους τα 7 τσάκρα των τροχών ενέργειας του ανθρώπινου σώματος.

Το λευκό χρώμα είναι πολύ δραστικό και συνιστάται να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα ύφη για να μην γίνει υπερβολικά διεγερτικό.

Είναι κατάλληλο για οροφές κάνοντάς τες να φαίνονται πιο ψηλές. Εμφανίζει ισόποσο φως στο δωμάτιο και ενθαρρύνει το Chi να αναπτυχθεί.

Για κουζίνες και μπάνια και χώρους όπου γίνεται επεξεργασία φαγητού ή που χρειάζεται καθαρότητα και υγιεινή στο μέγιστο βαθμό επειδή προκαλεί την αίσθηση της αγνότητας, της καθαριότητας και της δροσιάς.


Το Γκρι συνδέεται με τη νηφαλιότητα, τη σοβαρότητα και το σεβασμό.

Είναι κατάλληλο για τη διακόσμηση του επαγγελματικού μας χώρου, ενός γραφείου των υψηλόβαθμων στελεχών.

Το Μαύρο χρώμα συμβολίζει, όπως ακριβώς και το μπλε, το νερό.

Αντιπροσωπεύει, στην πραγματικότητα, την απουσία χρώματος.

Ως εκ τούτου, έχει σχέση με το βάθος, το μυστήριο, τον αρνητισμό, τη βαθιά θλίψη, το βαθύ μίσος, την ανεξαρτησία, την κακή κατάσταση του νου, τη μαγεία, αλλά επίσης και τη δύναμη, τη σταθερότητα, ακόμη και την προστασία.

Σε μικρές ποσότητες διευκολύνει την ενδοσκόπηση, την ψυχανάλυση, τον διαλογισμό.
Προσοχή όμως γιατί καθ' υπέρβαση μπορεί να γίνει καταθλιπτικό. Δεν συνιστάται να χρησιμοποιηθεί ως κυρίαρχο ύφος, αλλά μόνο για την ανάδειξη ορισμένων πτυχών, για τη δημιουργία σκιών ή την επισκίαση ορισμένων περιοχών.
Στη διακόσμηση χρησιμοποιείται μόνο για να δοθεί έμφαση ή σε πολύ μικρά αντικείμενα.


Αυτός ήταν ένας μικρός αλλά χρήσιμος οδηγός για τα χρώματα στο φενγκ σουι. Χρησιμοποιήστε τον για να κάνετε μικρές αλλά θετικές κινήσεις στους χώρους σας για να ενεργοποιήσετε την ενέργεια εκείνη που σας ενδιαφέρει περισσότερο την περίοδο αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου