Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Ρούχα και Αξεσουάρ: SUR MESURE

Sur Mesure θα πει "στα μέτρα μου".

Πριν η βιοτεχνία και η βιομηχανία της μόδας (δηλαδή η βιομηχανία του συρμού και της μαζοποίησης) κάνουν την εμφάνισή τους, οι άνθρωποι έραβαν με παραγγελία και στα μέτρα τους τα ρούχα τους, έκαναν παραγγελία τα παπούτσια και τις τσάντες τους και έβρισκαν άξιους τεχνίτες αργυροχρυσοχόους για τα κοσμήματά τους.

Ναι, είχαν ποιοτικό χρόνο ν'ασχοληθούν με τους εαυτούς τους, προβάλλοντας το προσωπικό τους στυλ και το καλό ή όχι καλό γούστο τους. Η επιλογή της εμφάνισης  ήταν μια προέκταση της προσωπικότητάς τους και ένας τρόπος έκφρασης δηλαδή μια μη λεκτική επικοινωνία.
 'Αφηναν τη φαντασία τους ελεύθερη και μαζί με τον ειδικό τεχνίτη, δημιουργούσαν.

Αλλά μετά τους είπαν ότι πρέπει να τρέχουν νυχθημερόν για το μεροκάματο και θα φροντίζουν άλλοι για γρήγορο, εύκολο και φθηνό ντύσιμο (Zara, Η&Μ,  Κινέζικο, κ.ά.). Ποιός αλήθεια ωφελήθηκε από αυτή την αλλαγή?
'Ομως τώρα, σ'αυτή τη χρονική συγκυρία, παρατηρούμε ότι κάτι αλλάζει. Επανέρχεται η τάση να κάνουμε πιο προσωπικές επιλογές, από ανάγκη βέβαια.
Ανοίγουμε ξανά το κεφάλαιο μοδίστρα σε πρώτη φάση ανανεώνοντας τη γκαρνταρόμπα μας και τη διάθεσή μας.
Τι να κάνουμε; Και τον κινέζο θα ανανεώσουμε (ξέρετε παντελόνια τα κάνουμε φούστες και φορέματα ή ξεσκονόπανα, ανάλογα)  προκειμένου να αποφύγουμε περιττά έξοδα.

Κι όταν θέλουμε κάτι καινούργιο βρίσκουμε υφάσματα, κατά προτίμηση όχι συνθετικά αλλά βαμβακερά ή μάλλινα και ψάχνουμε για φτηνή και καλή μοδίστρα.

Υπάρχουν βέβαια και αρκετά atelier που αναλαμβάνουν sur mesure ράψιμο, αλλά είναι κάπως τσιμπιμένα. Τα αφήνουμε για κάποια εξαιρετική περίπτωση, όπως αν μας καλέσει ο Πρέσβης, ας πούμε.

Η διάθεση για μόδα στα μέτρα μας επιστρέφει δυναμικά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου