Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Γαλακτομπούρεκο "γυμνό"


Γαλακτομπούρεκο "γυμνό"
Από τη ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Μια εναλλακτική πρόταση για να απολαύσεις γαλακτομπούρεκο χωρίς να μπεις στη διαδικασία να απλώνεις φύλλο.

ΜΕΡΙΔΕΣ 12/ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15'/ ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 45'/ΚΟΣΤΟΣ: 8 ΕΥΡΩ

1 1/2 lt γάλα φρέσκο
430 γρ. καστανή ζάχαρη
180 γρ. σιμιγδάλι ψλό
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες σκόνη
4 αυτά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.), χτυπημένα
90 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
2. Με ένα πινέλο βουτύρωσε ένα ρηχό στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και άφησέ το στην άκρη.
3. Βάλε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τοποθέτησέ την σε μέτρια φωτιά και άφησε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας ελαφρά με αυγοδάρτη μέχρι να δέσει ελαφρώς η κρέμα.
4. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και τα αυγά (χτυπημένα). Ανακάτεψε με τον αυγοδάρτη και στη συνέχει άδειασε το μείγμα στο ταψί.
5. Ψήσε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 45'.
6. Βγάλε το γλυκό από το φούρνο και πασπάλισε με τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα.  Σέρβιρε αμέσως το γαλακτομπούρεκο ζεστό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου