Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Upcycling - "Δεν πετάμε τίποτα"


Είναι τέχνη, είναι μόδα, είναι ανάγκη.
Εδώ η φαντασία και η έμπνευση έχουν τον πρώτο λόγο.

Κάτι ευτελές μπορεί να αναβαθμιστεί σε έργο τέχνης.

Πρώτος ο Γερμανός περιβαλλοντολόγος Gunter Paul το 1996 εισήγαγε την ιδέα/φιλοσοφία του upcycling που σημαίνει να δίνεις ζωή σε αντικείμενα που προορίζονταν για πέταμα, δημιουργώντας για αυτά νέα χρήση, προάγοντάς τα σε ανώτερης αισθητικής αντικείμενα.
Μια τάση που μερικοί από εμάς έχουμε υιοθετήσει και επιδιδόμαστε με χαρά στο σπορ!!!

Καλλιτέχνες σε όλες τις χώρες δημιουργούν με ανακύκλωση πολυτελή αντικείμενα, πολλές φορές μάλιστα τα πουλούν σε υψηλές τιμές. Μας εμπνέουν με τις δημιουργίες τους και τους ευχαριστούμε γιαυτό.

Δεν πετάμε τίποτα - αναζητώντας κάθε φορά τις καλύτερες ιδέες και λύσεις για κάθε "άχρηστο" αντικείμενο που πέφτει στα χέρια μας. Το μεταμορφώνουμε, το ανανεώνουμε, το μετατρέπουμε σε ότι μας είναι αναγκαίο δίνοντάς του μεγαλύτερη αξία από αυτή που αρχικά είχε.
'Ετσι η κουρτίνα γίνεται φόρεμα, η παλέτα καναπές, τα παλιά σεντόνια τραπεζομάντηλο. Κεντάμε ένα πουκάμισο, το t-shirt γίνεται κόσμημα και πολλά άλλα.


Γκλίτερ και κόλλα μεταμορφώνουν τα απλά παπουτσάκια μας σε βραδυνά!
 (στο βιβλιοχαρτοπωλείο της γειτονιάς έχει από αυτά)


Είναι θέμα έμπνευσης!


Μιά άχρηστη παλιά σκαλίτσα, παλιά έπιπλα:
 με γυαλόχαρτο στην αρχή, βερνικάκι από πάνω ή χρώμα ανυλίνης γίνονται απίστευτα .


Όχι μην χαρίσεις την κούνια του παιδιού, είναι πολύ χρήσιμη: αποθηκευτικός χώρος;  τραπεζάκι; Σκέψου πόσα πολλά μπορείς να κάνεις!φωτο: pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου