Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Μπισκοτάκια Σοκολάτας



Μαλακά μπισκοτάκια σοκολάτας

Είναι τραγανά και μαλακά ταυτόχρονα και μας προσφέρουν τη δόση σοκολάτας που χρειαζόμαστε με τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου. Ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!

Υλικά για 60 μπισκότα
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας
60 γραμμάρια βούτυρο
115 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γραμμάρια κακάο
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ελάχιστο αλάτι
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Λυώνω το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε πολύ χαλαρή φωτιά (αν θέλω σε μπεν μαρί)
Αποσύρω από τη φωτιά και  προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά ένα ένα.
Προσθέτω τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπάικιν πάουντερ, κακάο, αλάτι
Ανακατεύω και φτιάχνω μια ζύμη απαλή
Τη βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ή όλο το βράδυ
Ζεσταίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς
Σχηματίζω τα μπισκοτάκια σε όποια μορφή μου αρέσει
Τα ψήνω για 10-12 λεπτά
Βάλτε ζάχαρη άχνη αν θέλετε, όταν κρυώσουν λίγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου